Kirjoita vieraskirjaan retkikokemuksiasi kansallispuistoista

Rekisteröidy ja kirjaudu sisään voidaksesi kirjoittaa vieraskirjaan.

Voit lukea muiden retkiterveisiä rekisteröitymättä.

 

Mikäli haluat antaa palautetta retkikohteesta, voit tehdä sen palautelomakkeella.

Vieraskirjamerkinnät

 
 1. ~ muu alue ~

  Kuljin mieheni kanssa Martimoaavan soidensuojelualueella 17.-19.6.2015. Aavat vaahtosivat suokukkaa, raatetta ja hillaa. Kurjet huusivat ja joutsenet hautoivat. Metsät olivat vihreitä. Mustikka kukki. Oli jo sääskiä. Pikkulinnuista jäi mieleen järripeippo, pajulintu, kirjosieppo, laulurastas. Saunasaaresta kävimme katsomassa Jääkärikämppää ja kävelimme yöksi Koivuselkään.
  Pitkoksia oli kevyt kävellä ja autiotuvat olivat siistejä. Kiitos.

  käyttäjältä Itäkairan prinsessa / 2015-06-21 10:06


 2. Sipoonkorven kansallispuisto

  Poikkesin mieheni kanssa 12.6.2015 Sipoonkorven kansallispuiston eteläisimmässä osassa. Siellä oli läpipääsemätöntä satumetsää, lampia (Storträsk ja Gumböle träsk), rämeikköjä ja kalliojyrkänteitä. Lampien laskupurot ja niitten paikoin vehmaat rannat viehättivät. Kuusikot olivat komeita ja haavat olivat kerrostaloasuntoja täynnä. Hilla ja suopursu kukkivat, linnut lauloivat vielä, käkikin kukkui. Kuljimme Storträskin rantapitkoksia ja söimme eväämme Gumböle träskin rannalla.

  käyttäjältä Itäkairan prinsessa / 2015-06-09 10:06


 3. ~ muu alue ~

  Martimoaavan soidensuojelualueella oli ruuhkaa viikonloppuna, vastaan tuli yli 40 retkeilijää! 25 nuoren eräkurssi teki tosin tästä yli puolet. Lauantain kovan tuulen ja sunnuntain sateen vuoksi lintuhavainnot jäivät vähäisiksi. Joutsenia ja kurkia tietysti nähtiin ja ukkometso. Parhaita havaintoja olivat kaksi laulavaa sirittäjää. Suokukka ja raate aloittelivat kukintaansa. Hilla kukki myös, mutta ei kovin runsaana (vielä?). Hyttysiä ei vielä ollut kiusaksi asti.

  käyttäjältä Pekka R. / 2015-06-08 10:06


 4. Urho Kekkosen kansallispuisto

  Kävin Itäkairassa 24. – 28.5.2015. Olin oppaana, oppilaitani oli viisi. Kävimme Korvatunturilla, Mantoselässä ja Tikkasen Vieriharjussa. Lunta ei enää ollut, mutta vesi virtasi mönkijätiellä Vierihaaraan kävellessä ja Rakitsanoja tulvi. Linnut lauloivat, eniten ryystivät järripeipot, käet kukkuivat ja pajulinnut visertelivät. Osuimme kahdelle koppelon, yhdelle rastaan ja yhdelle piekanan pesälle. Korvatunturin jäkäliköt ja tähystysmajalta aukeava maisema sykähdyttivät. Ihmeelle tuntui variksenmarjan herkkä kukka kuivilla kankailla ja rentukan kelta tummassa vedessä. Koivuissa silmut vihersivät, kun menimme ja paikoin oli jo hiirenkorvaa, kun läksimme.
  Viimeisenä yönä Tikkasen Vieriharjulla kuulin louteelleni satakielen laulun. Lintu viserteli, viserteli yön hämärässä täysin rinnoin. Kauneinta musiikkia. Oliko se uni vai satakieli! Minulle lauloi satakieli!
  Kiitos.

  käyttäjältä Itäkairan prinsessa / 2015-05-31 07:05


 5. - muu alue -

  Kuljin ystäväni kanssa 19.5.2015 Oulangan kansallispuistossa Juumasta Jyrävälle. Pudasjärvellä Iijoki tulvi, Kuusamossa lammet olivat jäässä, Rukalla ja metsissä oli lumilaikkuja. Kun ylitimme Niskakosken, järripeippo ryysti, sisilisko otti aurinkoa, näsiä ja variksenmarja kukkivat. Aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta. Jyrävällä lämpömittari näytti + 17°. Illalla kävelimme Kitkajoen rantaa Kalliosaarelle saakka ja nukahdimme Jyrävän pauhuun. Aamulla palasimme Juumaan. Koivuissa silmut turposivat ja vihersivät. Matkalla joutsen lensi ylitsemme. Vastaamme tuli ulkomaalainen valokuvaaja. Hän ylpeänä näytti meille kuukkelista saamaansa kuvaa. Me kuvasimme Myllykoskella västäräkkiä.
  Poikkesimme vielä Kiutakönkäällä. Koskissa oli runsaasti vettä, komeat kuohut.
  Polut olivat kevyet kulkea, kun ne oli sorastettu, pitkostettu ja oli rakennettu portaita. Kiitos.


  käyttäjältä Itäkairan prinsessa / 2015-05-22 10:05


1 2 3 4 527

Selaa vieraskirjaa

Hae alueen ja retkikohteen perusteella.

Hakutuloksia
131
kpl

Leivonmäen kansallispuisto 10 v.

Leivonmäen kansallispuistolle ovat ominaisia erityisesti suot, rannat ja harjumetsät.

Katsele
 

Puurijärven ja Isonsuon kansallispuisto 20 v.

Puurijärven ja Isonsuon kansallispuistossa avautuu ainutlaatuinen luonnonmaisema historiallisen kulttuurimaiseman sydämessä.

Katsele
 

Päijänteen kansallispuisto 20 v.

Suomen toiseksi suurimman järven, Päijänteen aavojen ulapoiden keskeltä löytyy aarre: jyrkkien kallioiden, hiekkaisten harjujen ja pienten luotojen muodostama saaristokokonaisuus - Päijänteen kansallispuisto.

Katsele
 

Saaristomeren kansallispuisto 30 v. - Skärgårdshavets nationalpark 30 år

Saaristomeren kansallispuisto on karujen kallioluotojen, metsäisten saarten, vaihtelevan luonnon ja suurten selkävesien valtakunta.

Området karakteriseras av skärgård som omfattar karga bergsskär och skogsklädda holmar, åtskilda av stora fjärdar.

Katsele
 

Repoveden kansallispuisto 10 v.

Repoveden maisemat muodostuvat laajoista asumattomista metsistä, jylhistä kalliojyrkänteistä ja kymmenistä kirkkaista järvistä ja lammista.

Katsele
 

Pyhä-Luoston kansallispuisto 75 v.

Kulje Luoston ikimetsissä ja kuuntele tunturiluonnon hiljaisuutta.

Katsele
 

Pallas-Yllästunturin kansallispuisto 75 v.

Ylväät tunturit, luonnontilaiset metsät ja suot odottavat sinua Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa.

Katsele
 

Urho Kekkosen kansallispuisto 30 v.

Urho Kekkosen kansallispuistoa leimaa eurooppalaisittain ainutlaatuinen metsäerämaa.

Katsele