Kirjoita vieraskirjaan retkikokemuksiasi kansallispuistoista

Rekisteröidy ja kirjaudu sisään voidaksesi kirjoittaa vieraskirjaan.

Voit lukea muiden retkiterveisiä rekisteröitymättä.

 

Mikäli haluat antaa palautetta retkikohteesta, voit tehdä sen palautelomakkeella.

Vieraskirjamerkinnät

 
 1. Kolin kansallispuisto

  Teimme viikonloppuretken Kolin kansallispuistoon. Maisemat olivat upeat. Blogissani on lisää kuvia näistä upeista maisemista. http://mervinykanen.blogspot.fi/2015/02/korkeuksissa.html
  Luonnossa liikkuminen kannattaa! :)

  käyttäjältä Mervi / 2015-02-18 08:02


 2. Urho Kekkosen kansallispuisto

  Pääsin Itäkairaan 24.11.. Matkalla näimme poroja, urpiaisparven, koppelon ja teeren. Ranuan pohjoispuolella lunta oli maassa. Sallassa ja Savukoskella puutkin kantoivat lumitaakkoja. Oli kaunista. Koivut taipuivat porteiksi ja kuuset kumartelivat lumen painosta. Jouluinen maisema. Vastasataneella lumella oli myyrän, lumikon, poron, hirven, ketun, jäniksen, saukon, näädän, riekon, minkin ja oravan jälkiä. Näin useita urpiaisparvia, poroja, teeriä, metsoja, lapintiaisia, talitiaisen ja riekkoparven. Ladullani näin hämähäkin ja hankikärpäsen. Kuulin korpin.
  Kun menimme, lunta oli vähän, mutta sitä satoi lisää parikymmentä senttiä. Pakkasta oli kymmenisen astetta. Oli pari kirkasta päivää. Silloin sinisen hetken jälkeen taivas värjäytyi etelän oranssista pohjoisen punaan ja syvään sineen. Pilvet punersivat. Kuu kasvoi täydeksi ja parina yönä oli valoisampaa kuin päivällä. Itsenäisyyspäivänä lauhtui. Puut katkeilivat: Oli ihan tyyni ja pamahti, rysähti ja oksa tai latva tömähti maahan. Tuntui vaaralliselle liikkua. Kun hiihdin Kemihaaraan 8.12., metsä oli kuin myrskyn jäljiltä.
  Kaunista oli, pakahduttavan kaunista. Minäkin tunsin muuttuneeni kauniiksi. – Voiko oikeasti muuttua, jos näkee vain kaunista? - Hiljaista ja rauha.
  Kiitos autiotuvista ja polttopuista. Rauhallista Joulua kaikille toivoo Itäkairan prinsessa

  käyttäjältä Itäkairan prinsessa / 2014-12-13 07:12


 3. ~ muu alue ~

  Kävimme Kurussa Rysäslammin laavulla Seitsemisen kansallispuiston läheisyydessä päiväretkellä lauantaina 29.11.2014. Meillä oli ensi kertaa retkellä mukana uusi retkeilykaverimme, kolmen kuukauden ikäinen koiranpentu. Teimme laavulla tulet ja annoimme pennun tutustua metsäluontoon, avotuleen ja muuhun uuteen ja ihmeelliseen. Laavun alta löytyi turvallinen pesäluola, jonne koira kaivautui tutkimaan. Kurussa olemme käyneet muutenkin kanalintumetsällä ja sienessä, tällä kertaa olimme vain retkellä. Sää oli pilvipoutainen ja lammenpinta oli jo reunoilta riitteessä. Muutamaa metsästäjää lukuunottamatta ei ollut muita kulkijoita. Söimme retkieväitä ja paistoimme makkaraa. Päivä meni mukavan rennosti ulkoilmasta nauttien :).

  käyttäjältä H&M! / 2014-12-01 13:12


 4. Kaldoaivin erämaa-alue

  Teimme perinteisen syysvaelluksen Kaldoaivin erämaahan 6-12.9.2014. Lähdimme liikkeelle Pulmangista, määränpäänä Sevettijärvi. Matkustimme Inariin autolla, jatkoimme bussilla Nuorgamiin ja vaellusajan säästämiseksi menimme kyydillä Nuorgamista Pulmankijärvelle. Paikallinen taksi oli yhteistyöhaluton, mutta onneksi paikallinen matkailuyrittäjä kuljetti meidät perille. Kuljimme parinkymmenen kilometrin päivämatkoja. Tutustuimme matkalla mm. Aadolfin kammiin ja Junkersin hylkyyn. Maasto oli helppokulkuista, rakkaa ei ollut juurikaan ja suot olivat kierrettävissä satatonnisen kartan avulla. Erämaa oli täynnä pieniä järviä ja tunturimittarin tappamia aavemaisia koivikoita. Vapaa kulkeminen erämaassa oli mahtava kokemus! Sää suosi siten, että vettä satoi vain öisin. Olimme matkalla useita öitä teltassa ja muutaman tuvassa. Maisemat Sevettijärven läheisyydessä olivat tylsät verrattuna pohjoisemman osan maisemiin: ensi kerralla jätämmekin Sevettijärven kokonaan pois suunnitelmasta. Perillä otimme bussin Inariin, missä auto odotti. Inarissa kävimme vielä Siidassa ja Sajoksessa, mistä matka jatkui yhden yön hotelliyöpysähdyksellä takaisin etelään. Hieno reissu, palaamme varmasti tutkimaan erämaata lisää!

  käyttäjältä H&M! / 2014-12-01 13:12


 5. Etelä-Konneveden kansallispuisto

  Tutustuimme Etelä-Konneveden kansallispuistoon meloen 24.-27.7.2014. Lähdimme liikkeelle Häyrylänrannasta ja kävimme ensin tervehtimässä Käpynän ukkoa. Kelit suosivat ja sää oli jopa liian kuuma melomiseenkin -pystytimme siis leirin ja teimme siitä käsin päiväretkiä puistoon. Uimme vähän väliä ja nautimme kesästä riippukeinussa maaten. Kävimme Iso-Pyysalossa ja Lapinsalon hiekkarannalla. Väkeä oli hyvän sään vuoksi paljon liikkeellä veneillä, mutta melojia oli vähän. Näimme monta kalasääskeä retken aikana, useampia pesiäkin bongasimme. Yksi kalasääski pesi leirimmekin liepeillä. Kalajanvuoreen tutustuimme tällä kertaa vain vesiltä käsin, sää oli liian kuuma ja ötököitä liian paljon että patikointi olisi houkutellut. Retki oli ihanan rento kesäretki, josta jäi monta muistoa. Etelä-Konneveden kapeat vedet ja suuret selät olivat melontamaastoina hienoja.

  käyttäjältä H&M! / 2014-12-01 13:12


1 2 3 4 525

Selaa vieraskirjaa

Hae alueen ja retkikohteen perusteella.

Hakutuloksia
122
kpl

Leivonmäen kansallispuisto 10 v.

Leivonmäen kansallispuistolle ovat ominaisia erityisesti suot, rannat ja harjumetsät.

Katsele
 

Puurijärven ja Isonsuon kansallispuisto 20 v.

Puurijärven ja Isonsuon kansallispuistossa avautuu ainutlaatuinen luonnonmaisema historiallisen kulttuurimaiseman sydämessä.

Katsele
 

Päijänteen kansallispuisto 20 v.

Suomen toiseksi suurimman järven, Päijänteen aavojen ulapoiden keskeltä löytyy aarre: jyrkkien kallioiden, hiekkaisten harjujen ja pienten luotojen muodostama saaristokokonaisuus - Päijänteen kansallispuisto.

Katsele
 

Saaristomeren kansallispuisto 30 v. - Skärgårdshavets nationalpark 30 år

Saaristomeren kansallispuisto on karujen kallioluotojen, metsäisten saarten, vaihtelevan luonnon ja suurten selkävesien valtakunta.

Området karakteriseras av skärgård som omfattar karga bergsskär och skogsklädda holmar, åtskilda av stora fjärdar.

Katsele
 

Repoveden kansallispuisto 10 v.

Repoveden maisemat muodostuvat laajoista asumattomista metsistä, jylhistä kalliojyrkänteistä ja kymmenistä kirkkaista järvistä ja lammista.

Katsele
 

Pyhä-Luoston kansallispuisto 75 v.

Kulje Luoston ikimetsissä ja kuuntele tunturiluonnon hiljaisuutta.

Katsele
 

Pallas-Yllästunturin kansallispuisto 75 v.

Ylväät tunturit, luonnontilaiset metsät ja suot odottavat sinua Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa.

Katsele
 

Urho Kekkosen kansallispuisto 30 v.

Urho Kekkosen kansallispuistoa leimaa eurooppalaisittain ainutlaatuinen metsäerämaa.

Katsele