Kirjoita vieraskirjaan retkikokemuksiasi kansallispuistoista

Rekisteröidy ja kirjaudu sisään voidaksesi kirjoittaa vieraskirjaan.

Voit lukea muiden retkiterveisiä rekisteröitymättä.

 

Mikäli haluat antaa palautetta retkikohteesta, voit tehdä sen palautelomakkeella.

Vieraskirjamerkinnät

 
 1. Urho Kekkosen kansallispuisto

  Hiihdin Itäkairassa helmi-maaliskuun vaihteessa viikon yksin ja toisella viikolla retkikaverinani oli Esko. Hanki kantoi. Oli pilvisiä, lämpimiä päiviä, jolloin tuiskutti ja lumi tarttui suksien pohjiin. Sää pakastui ja muuttui aurinkoiseksi 8.3.. Silloin iltataivaalle ennen tähtiä syttyi Jupiter, Venus ja Mars. Kuu kasvoi täydeksi ja välillä näkyi revontuliakin.
  Näin lapintiaisia, kuukkeleita, taviokuurnia. Käpylintuja ja urpiaisia oli runsaasti. Kevään kiimasta kertoi riekon nauru, helmipöllön puputus, tikan rummutus, korppien soidinlennot. Metso oli vetänyt siipeä ja teeret soivat. Esko näki kaksi kotkaa.
  Jänis, myyrä, saukko, näätä, kärppä, lumikko, poro, riekko, metso olivat kirjoneet hankea. Ketun ja oravan jälkiä oli eniten. Poromiehet etsivät raatoja ahman jäljiltä. Ahmaa hanki kantoi, kelkka taas kynti syvältä.
  Vieläkin mielessäni lähden aamuhämärässä Vierihaarasta Korvatunturia kohti. Aurinko nousee, hanki häikäisee, sukset luistavat. Hiihdän läpi hongikoiden, kuusikoiden, koivikoiden ja poikki jänkien. Luen luonnon suurta kirjaa ja kuuntelen hiljaisuutta. Korvatunturissa jätän sukseni poroaidan portille ja astun veräjästä pyhäkköön. Mieleni täyttää syvä hartaus ja hitaasti kiipeän kämppätasanteelle. Horisonttiin nousee valkoinen tunturimeri. Olen lähellä sinistä taivasta. On hyvä olla.

  käyttäjältä Itäkairan prinsessa / 2015-03-26 11:03


 2. Tuntsan erämaa-alue

  Hiihdin Tuntsalla sukulaisteni, Eevan ja Topin kanssa helmikuun lopussa. Läksimme Murhahaaraan poroerotuspaikalta. Hanki kantoi. Oli lämmintä ja pilvistä. Välillä satoi räntää, välillä pilkisteli aurinko pilvien lomasta. Missään ei ollut jälkiä hiihtäjistä eikä kelkoista. Aamulla jatkoimme Härkätunturiin. Siellä olimme kaksi yötä. Eeva ja Topi lämmittivät saunaa, vaikka vesi piti sulattaa lumesta ja liiteristä oli vaikea löytää kuivia puita. Luppopäivänä minä kävin katsomassa Vilpolaa ja illalla hiihdin Eevan kanssa Härkätunturiin. Kuusikoissa ja ylhäällä oli vielä puissa tykky. Vaikuttavaa, kaunista. Autolle palasimme Murhahaaran kautta.
  Näimme metsoja, teeriä, riekkoja, urpiaisia, käpylintuja, kuukkeleita, tiaisia ja poroaitaan kuolleen taviokuurnan. Tikat rummuttivat.
  Rakastuin Tuntsan kuusikoihin.

  käyttäjältä Itäkairan prinsessa / 2015-03-26 10:03


 3. Iso-Syötteen retkeilyalue

  Hiihtoloman kolme päivää Ahmatuvalla sujuivat haastavissa keleissä. Pitoa joko ei ollut lainkaan tai sitten liiankin kanssa. Tuvan pihassa kävi kolme kuukkelia, takalenkillä löytyi tuoreet metson jäljet hangelta (oli vetänyt jo siipeä) ja hyppyhäntäisiä ("lumikirppuja") oli ryöminyt hangen pinnalle miljoonia ja miljoonia. Tykkyä oli enää paikoitellen Ahmavaaran rinteillä.

  käyttäjältä Pekka R. / 2015-03-11 12:03


 4. Kolin kansallispuisto

  Teimme viikonloppuretken Kolin kansallispuistoon. Maisemat olivat upeat. Blogissani on lisää kuvia näistä upeista maisemista. http://mervinykanen.blogspot.fi/2015/02/korkeuksissa.html
  Luonnossa liikkuminen kannattaa! :)

  käyttäjältä Mervi / 2015-02-18 08:02


 5. Urho Kekkosen kansallispuisto

  Pääsin Itäkairaan 24.11.. Matkalla näimme poroja, urpiaisparven, koppelon ja teeren. Ranuan pohjoispuolella lunta oli maassa. Sallassa ja Savukoskella puutkin kantoivat lumitaakkoja. Oli kaunista. Koivut taipuivat porteiksi ja kuuset kumartelivat lumen painosta. Jouluinen maisema. Vastasataneella lumella oli myyrän, lumikon, poron, hirven, ketun, jäniksen, saukon, näädän, riekon, minkin ja oravan jälkiä. Näin useita urpiaisparvia, poroja, teeriä, metsoja, lapintiaisia, talitiaisen ja riekkoparven. Ladullani näin hämähäkin ja hankikärpäsen. Kuulin korpin.
  Kun menimme, lunta oli vähän, mutta sitä satoi lisää parikymmentä senttiä. Pakkasta oli kymmenisen astetta. Oli pari kirkasta päivää. Silloin sinisen hetken jälkeen taivas värjäytyi etelän oranssista pohjoisen punaan ja syvään sineen. Pilvet punersivat. Kuu kasvoi täydeksi ja parina yönä oli valoisampaa kuin päivällä. Itsenäisyyspäivänä lauhtui. Puut katkeilivat: Oli ihan tyyni ja pamahti, rysähti ja oksa tai latva tömähti maahan. Tuntui vaaralliselle liikkua. Kun hiihdin Kemihaaraan 8.12., metsä oli kuin myrskyn jäljiltä.
  Kaunista oli, pakahduttavan kaunista. Minäkin tunsin muuttuneeni kauniiksi. – Voiko oikeasti muuttua, jos näkee vain kaunista? - Hiljaista ja rauha.
  Kiitos autiotuvista ja polttopuista. Rauhallista Joulua kaikille toivoo Itäkairan prinsessa

  käyttäjältä Itäkairan prinsessa / 2014-12-13 07:12


1 2 3 4 525

Selaa vieraskirjaa

Hae alueen ja retkikohteen perusteella.

Hakutuloksia
125
kpl

Leivonmäen kansallispuisto 10 v.

Leivonmäen kansallispuistolle ovat ominaisia erityisesti suot, rannat ja harjumetsät.

Katsele
 

Puurijärven ja Isonsuon kansallispuisto 20 v.

Puurijärven ja Isonsuon kansallispuistossa avautuu ainutlaatuinen luonnonmaisema historiallisen kulttuurimaiseman sydämessä.

Katsele
 

Päijänteen kansallispuisto 20 v.

Suomen toiseksi suurimman järven, Päijänteen aavojen ulapoiden keskeltä löytyy aarre: jyrkkien kallioiden, hiekkaisten harjujen ja pienten luotojen muodostama saaristokokonaisuus - Päijänteen kansallispuisto.

Katsele
 

Saaristomeren kansallispuisto 30 v. - Skärgårdshavets nationalpark 30 år

Saaristomeren kansallispuisto on karujen kallioluotojen, metsäisten saarten, vaihtelevan luonnon ja suurten selkävesien valtakunta.

Området karakteriseras av skärgård som omfattar karga bergsskär och skogsklädda holmar, åtskilda av stora fjärdar.

Katsele
 

Repoveden kansallispuisto 10 v.

Repoveden maisemat muodostuvat laajoista asumattomista metsistä, jylhistä kalliojyrkänteistä ja kymmenistä kirkkaista järvistä ja lammista.

Katsele
 

Pyhä-Luoston kansallispuisto 75 v.

Kulje Luoston ikimetsissä ja kuuntele tunturiluonnon hiljaisuutta.

Katsele
 

Pallas-Yllästunturin kansallispuisto 75 v.

Ylväät tunturit, luonnontilaiset metsät ja suot odottavat sinua Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa.

Katsele
 

Urho Kekkosen kansallispuisto 30 v.

Urho Kekkosen kansallispuistoa leimaa eurooppalaisittain ainutlaatuinen metsäerämaa.

Katsele