Kirjoita vieraskirjaan retkikokemuksiasi kansallispuistoista

Rekisteröidy ja kirjaudu sisään voidaksesi kirjoittaa vieraskirjaan.

Voit lukea muiden retkiterveisiä rekisteröitymättä.

 

Mikäli haluat antaa palautetta retkikohteesta, voit tehdä sen palautelomakkeella.

Vieraskirjamerkinnät

 
 1. Sipoonkorven kansallispuisto

  Olen toista mieltä. Parempi sorastaa polut heti. Jos ajattelette miten polku muodostuu ja millainen se on kymmenien vuosien kuluttua. Pohjoisessa löyy useita reittejä joissa polku on levinnyt kun ajoittain kulku on vaikeaa sateen ym. jäljiltä. Reitti kannattaa ohjata ja kunnostaa tuleviakin käyttäjiä ajatellen. Luonto myös sammaloittaa ja naamioi soraväylän kulumattomat kohdat. Aikaa se toki vie. Kunnolla tehdystä reitistä voimme nauttia kaikkina vuodenaikoina. Se tallaantuu ajamyötä myös paljasjalkaisen kuljettavaksi.

  käyttäjältä keke / 2014-08-30 13:08


 2. Sipoonkorven kansallispuisto

  Samaa mieltä kuin edellinen kommentoija. Kivimurske luontopoluilla on todellista kansallispuiston raiskaamista. Paitsi että se pilaa kauniin maiseman, estää se myös kesäpäivänautinnon kävellä paljain jaloin. Näillä sorapoluilla tuntuu kuin liikkuisi tavallisessa kaupungin puistossa.

  käyttäjältä aksiom / 2014-08-24 13:08


 3. Sipoonkorven kansallispuisto

  Miksi sipoonkorven kauniit luontopolut on alettu päällystämään kivimurskeella,eikö nykyajan kaupunkilainen osaa kävellä metsässä ilman teitä?Nyt harmaa kivimurskepolku näkyy jo pitkän matkan päähän tuhoten sen näkymän miksi metsään yleensä ihmiset tulee,päästäkseen kaupunkielämästä eroon.Jos kaupunkilainen ei pysty jalkojansa sen verran nostamaan että pääsee yli kivistä ja juurista mitkä siellä polulla yleensä on,ehkä on parempi pysytellä siellä asfaltin ja betoninpäälystämällä tiellä kaukana metsästä,nyt on tämäkin koskematon luonto pilalla ja tämän pitäisi olla kansallispuisto !

  käyttäjältä jorkku / 2014-08-22 12:08


 4. ~ muu alue ~

  Helteinen lammaspaimenviikko (6.-14.7.) Närängänvaarassa on takana. Lämpömittaria ei ollut, mutta helleraja rikkoutui varmasti useampana päivänä. Lampaat pitivät kuumimman hetken siestaa, mutta illan tunteina ne vaelsivat ympäri laidunta.

  Erämaatilalla oli hieno, vaaranrinteeseen raivattu iso piha ja pelto, jolta aukesi näkymä Kainuun suuntaan. Monipuolinen niittykasvillisuus ja eläimistö täydensivät luontoelämystä. Erityisesti rupikonnien runsaus ja saunanseinustan kesyt sisiliskot olivat mieleenpainuvia. Porojakin pihalla tietysti vieraili, kävipä joku lammasaitauksessakin. Lintujen laulukausi oli jo lopuillaan, mutta räystäslaudan päällä pesivien haarapääskyjen mekastus korvasi asiaa. Tullessamme metsäkurjenpolvet värjäsivät niityn violetiksi, mutta viikon helteen jälkeen lajin kukinta alkoi olla ohi. Kultapiisku ja keltanot sen sijaan vasta aloittivat kukkimista.

  Retkeilimme lähiseudullakin ja erityisesti Iivaara ja Kainuun puolella Kalmosärkkä olivat käymisen arvoisia paikkoja.

  käyttäjältä Pekka R. / 2014-07-17 18:07


 5. Pyhä-Luoston kansallispuisto

  Tässä uusi linkki http://mervinykanen.blogspot.fi/2014/07/noitatunturin-valloitus.html

  käyttäjältä Mervi / 2014-07-16 15:07


1 2 3 4 522

Selaa vieraskirjaa

Hae alueen ja retkikohteen perusteella.

Hakutuloksia
109
kpl

Leivonmäen kansallispuisto 10 v.

Leivonmäen kansallispuistolle ovat ominaisia erityisesti suot, rannat ja harjumetsät.

Katsele
 

Puurijärven ja Isonsuon kansallispuisto 20 v.

Puurijärven ja Isonsuon kansallispuistossa avautuu ainutlaatuinen luonnonmaisema historiallisen kulttuurimaiseman sydämessä.

Katsele
 

Päijänteen kansallispuisto 20 v.

Suomen toiseksi suurimman järven, Päijänteen aavojen ulapoiden keskeltä löytyy aarre: jyrkkien kallioiden, hiekkaisten harjujen ja pienten luotojen muodostama saaristokokonaisuus - Päijänteen kansallispuisto.

Katsele
 

Saaristomeren kansallispuisto 30 v. - Skärgårdshavets nationalpark 30 år

Saaristomeren kansallispuisto on karujen kallioluotojen, metsäisten saarten, vaihtelevan luonnon ja suurten selkävesien valtakunta.

Området karakteriseras av skärgård som omfattar karga bergsskär och skogsklädda holmar, åtskilda av stora fjärdar.

Katsele
 

Repoveden kansallispuisto 10 v.

Repoveden maisemat muodostuvat laajoista asumattomista metsistä, jylhistä kalliojyrkänteistä ja kymmenistä kirkkaista järvistä ja lammista.

Katsele
 

Pyhä-Luoston kansallispuisto 75 v.

Kulje Luoston ikimetsissä ja kuuntele tunturiluonnon hiljaisuutta.

Katsele
 

Pallas-Yllästunturin kansallispuisto 75 v.

Ylväät tunturit, luonnontilaiset metsät ja suot odottavat sinua Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa.

Katsele
 

Urho Kekkosen kansallispuisto 30 v.

Urho Kekkosen kansallispuistoa leimaa eurooppalaisittain ainutlaatuinen metsäerämaa.

Katsele