Kirjoita vieraskirjaan retkikokemuksiasi kansallispuistoista

Rekisteröidy ja kirjaudu sisään voidaksesi kirjoittaa vieraskirjaan.

Voit lukea muiden retkiterveisiä rekisteröitymättä.

 

Mikäli haluat antaa palautetta retkikohteesta, voit tehdä sen palautelomakkeella.

Vieraskirjamerkinnät

 
 1. Salamajärven kansallispuisto

  Lähdimme Hirvaanreitille pääsiäismaanataina 2014. Matkalla yövyimme kahdesti ensimmäisen yön nukuimme Pitkälahden autiotuvassa ja toisen Nielujärven laavulla. Pitkälahden autioitupa ympäristöineen on hyvin hoidettu. Matkalla Nielujärven laavulle Ison Valvatin jälkeen oli pitkospuut paikoittain huonossa kunnossa, mutta liikkumista se ei isommin haitannut. Ennen lintutornia ojan ylityksiin oli tuotu tarvikkeet ja lankkuja oli heitelty ojien yli. Nielujärven laavu oli huonossa kunnossa,tuoreita rankoja oli tuotu, mutta
  sahaa ja kirvestä ei ollut laavulla. Laavun jälkeen oli kaksi kanavaa joille ollaan rakentamassa siltoja. Nyt ylitys tehtiin kolmen runkopuun avulla, mutta se onnistui hyvin. Tämän jälkeen reitti parani, Talviahon tulipaikkana oli sijainniltaan hieno ja reitti kulki vanhan aarniometsän lävitse, joka mielestämme oli maisemallisesti hienointa osuutta. Tästä jatkoimme matkaa Koirasalmen luontotalolle jossa automme oli. Reissumme kesti kaksi vuorokautta ja kolme tuntia. Reitin tulipaikkana olivat muuten asiallisesta kunnossa ja polttopuita oli tarjolla. Reitti on varmasti saatu kesäkaudelle 2014 kuntoon.

  käyttäjältä / 2014-04-24 12:04


 2. Liminganlahti

  Oulun Steiner-koulun kuudennen luokan linturetken (22.4.) huipennus oli vilaukselta nähty arosuohaukka. Navakassa tuulessa havaittiin myös mm. töyhtöhyyppiä, merikotkia, merihanhia, mustapyrstökuireja, nokikanoja ja uiveloita. Opastuskeskuksen p-paikan vieressä pöntössä asustaa pikkuvarpuspari. Makkarat paistettiin, muutkin eväät syötiin ja näyttelyyn tutustuttiin.

  käyttäjältä Pekka R. / 2014-04-23 09:04


 3. Evon retkeilyalue

  Evon metsissä kävelyllä (kierrettiin Sorsajärvi) & eväitä syömässä 17.4. Luonnonsuojelualueen puolella oli komeita metsiä, paljon maapuutakin. Majavan pesä nähtiin ja pyy kuultiin. Järvissä oli sorsia vielä niukasti, vain telkkä ja muutama sinisorsa. Jäitä oli varjoisimmilla rannoilla.

  käyttäjältä Pekka R. / 2014-04-23 09:04


 4. Liesjärven kansallispuisto

  Upea vaelluskohde.

  käyttäjältä ville / 2014-04-05 06:04


 5. Urho Kekkosen kansallispuisto

  Olen näillä lumilla kulkenut neljä kertaa Itäkairassa. Lokakuun lopussa kävin sukulaisteni kanssa Pihtijoella ja Uittipiekassa. Lunta oli parikymmentä senttiä. Kun meillä ei ollut suksia mukana, jouduimme puhkomaan lumeen reikiä. Lumi oli tarttunut puitten runkoihin. Se auttoi pysymään suunnassa. Uittipiekkaan mennessä osuimme metsotokkaan, parikymmentä mustaa lintua.
  Ennen joulua hiihtelin pari viikkoa Jaurun eteläpuolella. Oli vuoden lyhimmät päivät eli valoisaa aamukymmenestä iltapäiväkahteen. Luonnossa hiljaista.
  Tammikuun alussa poikkesin Vieriharjuun, Naltiolle ja Manto-ojalle. Päivä oli jo pidentynyt. Joulun vesisateitten jälkeen hanki kantoi.
  Helmikuun lopussa hiihtelin taas Jaurulla, Härkävaarassa ja Naltiolla saakka. Metso oli jo vetänyt siipeä, teeret lentelivät, kuukkelit, korpit ja tiaiset kuuluttivat reviiriään. Jälleen satoi vettä ja kun sen jälkeen pakastui, hanki kantoi aavoilla ja korkeilla paikoilla. Vaikka oli pilvistä, lumi häikäisi.
  Sirkka, Itäkairan prinsessa

  käyttäjältä Itäkairan prinsessa / 2014-03-07 15:03


1 2 3 4 519

Selaa vieraskirjaa

Hae alueen ja retkikohteen perusteella.

Hakutuloksia
95
kpl

Leivonmäen kansallispuisto 10 v.

Leivonmäen kansallispuistolle ovat ominaisia erityisesti suot, rannat ja harjumetsät.

Katsele
 

Puurijärven ja Isonsuon kansallispuisto 20 v.

Puurijärven ja Isonsuon kansallispuistossa avautuu ainutlaatuinen luonnonmaisema historiallisen kulttuurimaiseman sydämessä.

Katsele
 

Päijänteen kansallispuisto 20 v.

Suomen toiseksi suurimman järven, Päijänteen aavojen ulapoiden keskeltä löytyy aarre: jyrkkien kallioiden, hiekkaisten harjujen ja pienten luotojen muodostama saaristokokonaisuus - Päijänteen kansallispuisto.

Katsele
 

Saaristomeren kansallispuisto 30 v. - Skärgårdshavets nationalpark 30 år

Saaristomeren kansallispuisto on karujen kallioluotojen, metsäisten saarten, vaihtelevan luonnon ja suurten selkävesien valtakunta.

Området karakteriseras av skärgård som omfattar karga bergsskär och skogsklädda holmar, åtskilda av stora fjärdar.

Katsele
 

Repoveden kansallispuisto 10 v.

Repoveden maisemat muodostuvat laajoista asumattomista metsistä, jylhistä kalliojyrkänteistä ja kymmenistä kirkkaista järvistä ja lammista.

Katsele
 

Pyhä-Luoston kansallispuisto 75 v.

Kulje Luoston ikimetsissä ja kuuntele tunturiluonnon hiljaisuutta.

Katsele
 

Pallas-Yllästunturin kansallispuisto 75 v.

Ylväät tunturit, luonnontilaiset metsät ja suot odottavat sinua Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa.

Katsele
 

Urho Kekkosen kansallispuisto 30 v.

Urho Kekkosen kansallispuistoa leimaa eurooppalaisittain ainutlaatuinen metsäerämaa.

Katsele