Kirjoita vieraskirjaan retkikokemuksiasi kansallispuistoista

Rekisteröidy ja kirjaudu sisään voidaksesi kirjoittaa vieraskirjaan.

Voit lukea muiden retkiterveisiä rekisteröitymättä.

 

Mikäli haluat antaa palautetta retkikohteesta, voit tehdä sen palautelomakkeella.

Vieraskirjamerkinnät

 
 1. - muu alue -

  Kuljin ystäväni kanssa 19.5.2015 Oulangan kansallispuistossa Juumasta Jyrävälle. Pudasjärvellä Iijoki tulvi, Kuusamossa lammet olivat jäässä, Rukalla ja metsissä oli lumilaikkuja. Kun ylitimme Niskakosken, järripeippo ryysti, sisilisko otti aurinkoa, näsiä ja variksenmarja kukkivat. Aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta. Jyrävällä lämpömittari näytti + 17°. Illalla kävelimme Kitkajoen rantaa Kalliosaarelle saakka ja nukahdimme Jyrävän pauhuun. Aamulla palasimme Juumaan. Koivuissa silmut turposivat ja vihersivät. Matkalla joutsen lensi ylitsemme. Vastaamme tuli ulkomaalainen valokuvaaja. Hän ylpeänä näytti meille kuukkelista saamaansa kuvaa. Me kuvasimme Myllykoskella västäräkkiä.
  Poikkesimme vielä Kiutakönkäällä. Koskissa oli runsaasti vettä, komeat kuohut.
  Polut olivat kevyet kulkea, kun ne oli sorastettu, pitkostettu ja oli rakennettu portaita. Kiitos.


  käyttäjältä Itäkairan prinsessa / 2015-05-22 10:05


 2. Pallas-Yllästunturin kansallispuisto

  Hiihdimme, mieheni ja minä, neljä päivää 4.-8.5.2015 Totovaarasta päivämatkoja metsäsuksilla kumpparit jalassa hankia ja latujen pohjia. Ensimmäisenä aamuna vastasatanutta lunta oli puissa ja hangella. Luimme eläinten jälkiä: kettu, jänis, poro, näätä, myyrä, riekko. Metsojen soidinpaikalla tunsimme olleemme pyhäkössä. Metsässä näimme koppeloita, testosteroni-metson, riekkoja, kuukkeleita, hiiripöllön, pyitä ja kuulimme korpin, variksen ja tiaisia. Muurahaiset olivat mustana massana keoillaan. Jängällä ruokailivat joutsenet ja kurjet. Suksiessamme väistelimme hankihyönteisiä ja ruostesiiven toukkia. Pihamaalla viserteli peipponen, tirskutti västäräkki ja lauloi kulorastas. Ikkunasta seurasimme jäniksen touhuja. Aurinko paistoi, oli lämmintä ja sukset luistivat.
  Tulistelimme Villen kämpällä, Tammituvalla ja poropirtillä. Kiitos.

  käyttäjältä Itäkairan prinsessa / 2015-05-09 11:05


 3. Urho Kekkosen kansallispuisto

  Hiihdin Itäkairassa helmi-maaliskuun vaihteessa viikon yksin ja toisella viikolla retkikaverinani oli Esko. Hanki kantoi. Oli pilvisiä, lämpimiä päiviä, jolloin tuiskutti ja lumi tarttui suksien pohjiin. Sää pakastui ja muuttui aurinkoiseksi 8.3.. Silloin iltataivaalle ennen tähtiä syttyi Jupiter, Venus ja Mars. Kuu kasvoi täydeksi ja välillä näkyi revontuliakin.
  Näin lapintiaisia, kuukkeleita, taviokuurnia. Käpylintuja ja urpiaisia oli runsaasti. Kevään kiimasta kertoi riekon nauru, helmipöllön puputus, tikan rummutus, korppien soidinlennot. Metso oli vetänyt siipeä ja teeret soivat. Esko näki kaksi kotkaa.
  Jänis, myyrä, saukko, näätä, kärppä, lumikko, poro, riekko, metso olivat kirjoneet hankea. Ketun ja oravan jälkiä oli eniten. Poromiehet etsivät raatoja ahman jäljiltä. Ahmaa hanki kantoi, kelkka taas kynti syvältä.
  Vieläkin mielessäni lähden aamuhämärässä Vierihaarasta Korvatunturia kohti. Aurinko nousee, hanki häikäisee, sukset luistavat. Hiihdän läpi hongikoiden, kuusikoiden, koivikoiden ja poikki jänkien. Luen luonnon suurta kirjaa ja kuuntelen hiljaisuutta. Korvatunturissa jätän sukseni poroaidan portille ja astun veräjästä pyhäkköön. Mieleni täyttää syvä hartaus ja hitaasti kiipeän kämppätasanteelle. Horisonttiin nousee valkoinen tunturimeri. Olen lähellä sinistä taivasta. On hyvä olla.

  käyttäjältä Itäkairan prinsessa / 2015-03-26 11:03


 4. Tuntsan erämaa-alue

  Hiihdin Tuntsalla sukulaisteni, Eevan ja Topin kanssa helmikuun lopussa. Läksimme Murhahaaraan poroerotuspaikalta. Hanki kantoi. Oli lämmintä ja pilvistä. Välillä satoi räntää, välillä pilkisteli aurinko pilvien lomasta. Missään ei ollut jälkiä hiihtäjistä eikä kelkoista. Aamulla jatkoimme Härkätunturiin. Siellä olimme kaksi yötä. Eeva ja Topi lämmittivät saunaa, vaikka vesi piti sulattaa lumesta ja liiteristä oli vaikea löytää kuivia puita. Luppopäivänä minä kävin katsomassa Vilpolaa ja illalla hiihdin Eevan kanssa Härkätunturiin. Kuusikoissa ja ylhäällä oli vielä puissa tykky. Vaikuttavaa, kaunista. Autolle palasimme Murhahaaran kautta.
  Näimme metsoja, teeriä, riekkoja, urpiaisia, käpylintuja, kuukkeleita, tiaisia ja poroaitaan kuolleen taviokuurnan. Tikat rummuttivat.
  Rakastuin Tuntsan kuusikoihin.

  käyttäjältä Itäkairan prinsessa / 2015-03-26 10:03


 5. Iso-Syötteen retkeilyalue

  Hiihtoloman kolme päivää Ahmatuvalla sujuivat haastavissa keleissä. Pitoa joko ei ollut lainkaan tai sitten liiankin kanssa. Tuvan pihassa kävi kolme kuukkelia, takalenkillä löytyi tuoreet metson jäljet hangelta (oli vetänyt jo siipeä) ja hyppyhäntäisiä ("lumikirppuja") oli ryöminyt hangen pinnalle miljoonia ja miljoonia. Tykkyä oli enää paikoitellen Ahmavaaran rinteillä.

  käyttäjältä Pekka R. / 2015-03-11 12:03


1 2 3 4 526

Selaa vieraskirjaa

Hae alueen ja retkikohteen perusteella.

Hakutuloksia
127
kpl

Leivonmäen kansallispuisto 10 v.

Leivonmäen kansallispuistolle ovat ominaisia erityisesti suot, rannat ja harjumetsät.

Katsele
 

Puurijärven ja Isonsuon kansallispuisto 20 v.

Puurijärven ja Isonsuon kansallispuistossa avautuu ainutlaatuinen luonnonmaisema historiallisen kulttuurimaiseman sydämessä.

Katsele
 

Päijänteen kansallispuisto 20 v.

Suomen toiseksi suurimman järven, Päijänteen aavojen ulapoiden keskeltä löytyy aarre: jyrkkien kallioiden, hiekkaisten harjujen ja pienten luotojen muodostama saaristokokonaisuus - Päijänteen kansallispuisto.

Katsele
 

Saaristomeren kansallispuisto 30 v. - Skärgårdshavets nationalpark 30 år

Saaristomeren kansallispuisto on karujen kallioluotojen, metsäisten saarten, vaihtelevan luonnon ja suurten selkävesien valtakunta.

Området karakteriseras av skärgård som omfattar karga bergsskär och skogsklädda holmar, åtskilda av stora fjärdar.

Katsele
 

Repoveden kansallispuisto 10 v.

Repoveden maisemat muodostuvat laajoista asumattomista metsistä, jylhistä kalliojyrkänteistä ja kymmenistä kirkkaista järvistä ja lammista.

Katsele
 

Pyhä-Luoston kansallispuisto 75 v.

Kulje Luoston ikimetsissä ja kuuntele tunturiluonnon hiljaisuutta.

Katsele
 

Pallas-Yllästunturin kansallispuisto 75 v.

Ylväät tunturit, luonnontilaiset metsät ja suot odottavat sinua Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa.

Katsele
 

Urho Kekkosen kansallispuisto 30 v.

Urho Kekkosen kansallispuistoa leimaa eurooppalaisittain ainutlaatuinen metsäerämaa.

Katsele